Contact met een overledene

Contact met een overledene 1
Contact met een overledene? Dat klinkt voor veel mensen als iets engs en duisters. Maar eng en duister? Dat is het contact met een overledenen zeer zeker niet. Sterker nog – het is meestal een goede manier om persoonlijk afscheid te nemen van een dierbaar persoon of geliefd dier die is overgegaan.

Het doel van het contact met een overledene:

Contact met een overledene

Wanneer een dierbaar persoon of dier komt te overlijden breekt direct een bijzonder moeilijke tijd aan.

Ineens met er van alles geregeld worden. En alles wat er geregeld moet worden moet geregeld worden in een zeer korte tijd. Het leven lijkt een aantal dagen stil te staan. Maar die ‘stille’ tijd? Die staat volledig in het teken van het ‘zo goed en mooi mogelijk afscheid nemen’ van de overledene.

Contact met een overledene helpt je bij het rouwproces

Contact met een overledene 2

Het is blijft erg moeilijk om een overledene te laten gaan – ook na een tijd. Een overledene laten gaan tijdens en direct na het overlijden? Dat is eigenlijk gewoon vrijwel onmogelijk.

Dat gezegd hebbende is het loslaten van dierbare wel een belangrijk deel van het rouwproces. Nog één keer contact maken met een overledene kan hier enorm bij helpen. Allereerst omdat het contact het rouwproces draagzamer kan maken. Maar daarnaast zal het ook zeker helpen wanneer jij de wetenschap hebt dat een persoon goed terecht is gekomen.

Contact met een overledene: Zelf of via een medium?

Contact met een overledene 3

Zelf contact maken met een overledenen behoort altijd tot de mogelijkheden. Sterker nog, wie goed op de signalen let merkt vaak al snel dat de overledene zelf contact zoekt en/of probeert te maken.

Contact maken met een overledene – zonder hulp – voelt voor de meeste mensen echter al snel (onterecht) onecht. Vaak dringt de vraag zich op: ‘Is dit contact wel echt’ en ‘doe ik niet iets fout of duisters?’.

Wil jij zelf contact maken met een overledene maar weet jij niet precies hoe? Dan kunnen wij onderstaande links van harte aanbevelen:

Het boek Tarot en Gene zijde van Nathalie Kriek
De Gratis Tarot legging ‘contact met grootouders’

Contact met een overledene via een medium

Door contact te maken met deze persoon via een medium kun jij dit gevoel vermijden. Jij hoeft jezelf op deze manier namelijk niet druk te maken over de manier waarop het contact ontstaat. Je hoeft je eigenlijk alleen maar te richten op de boodschap waardoor jij in alle rust de boodschap kunt ontvangen dat de door jouw geliefde persoon goed terecht is gekomen.

Natuurlijk blijft het verlies in dit leven zwaar, maar het geeft rust om te weten dat het goed gaat met de ander.

Natuurlijk hoeft deze vraag niet de enigste vraag te zijn tijdens het contact. Jij kunt je natuurlijk ook afvragen of de overledene het goed maakt in het hiernamaals.

Deze wetenschap kan jou een stukje rust brengen tijdens het rouwproces. Daarnaast kan het jou de kracht geven om verder te gaan. Natuurlijk blijft het verlies in dit leven zwaar, maar het geeft rust om te weten dat het goed gaat met de ander.

Kan ieder medium contact maken met overledenen?

Contact met een overledene 4

Sommige consulenten op de paralijn beschikken over de gaven om contact te maken met overledenen, ander niet. Ben jij specifiek opzoek naar een paragnost die contact kan maken met een overleden persoon of dier? Dan kun jij het beste kiezen voor een consulent die zichzelf omschrijft als medium en hier op te letten voordat jij in contact treed met een consulent op de paralijn.

Paragnosten op de paralijn kunnen zien wat er gebeurd in uw verleden, heden en toekomst. Sommige paragnosten kunnen daarnaast ook communiceren met overledenen. Deze consulenten kun je vinden doordat zij zichzelf vrijwel altijd kenbaar maken door de term Medium.

Contact met overledenen is onzin

Contact met een overledene 5

Veel mensen zijn sceptisch en geloven niet dat een medium contact kan maken met overleden personen. Toch blijkt in de praktijk dat mediums daadwerkelijk over deze gave beschikken.

Belangrijk is om te onthouden dat mediums niet gevraagd hebben deze gave te ontvangen. Veel van hen zullen het zelfs in eerste instantie eerder als een last ervaren – en niet als een gave.

Meestal betekent dit dat zij een lange weg hebben moeten gaan voordat zij met hun gave naar buiten zijn getreden. Dit zal voor hen niet altijd prettig zijn geweest, maar het heeft er meestal wel voor gezorgd dat hun gave de tijd heeft gehad om te groeien.

Het is niet verkeerd om sceptisch te zijn

Blijf bij jezelf en voel aan wat goed voelt. Voelt een contact niet echt en/of oprecht? Dan heb jij natuurlijk al het recht om sceptisch te zijn. Een beetje terughoudend is nooit verkeerd – zeker niet – wanneer het aankomt op het contact maken met een overleden dierbare.

Dat gezegd hebbende raden wij het toch aan om het een keer te proberen. De mediums die echt over deze gave beschikken kunnen jouw twijfel vrijwel direct wegnemen.

Dit doen zij bijvoorbeeld door zeer specifieke kenmerken te beschrijven van jouw geliefde. Dit is vaak genoeg om te merken dat hij of zij echt contact heeft gemaakt.

Ervaar jij dat dit inderdaad het geval is? Maak hier dan gebruik van. Dit kan voor jou het moment zijn om nog een keer in contact te treden met jouw verloren geliefde.